fbpx Skip to content
Herrens Mark ApSHerrens Mark ApS

  • Vanlige spørsmål
  • Kontakt
  • Norsk
    • Engelsk
    • Danish
    • Tysk
  • DKK 0,00
    • Du har ingen produkter i handlekurven.

  • Norsk Norsk
    • English English
    • Norsk Norsk
    • Dansk Dansk
    • Deutsch Deutsch
  • Handlekurv

    Du har ingen produkter i handlekurven.

  • Om overgangsalderen
  • Om fordøyelsen
  • Produkter
    • REGOMEO – rødkløverekstrakt
    • REGOPUR – løvetannekstrakt
    • Om fermentering
  • Hva sier kundene våre
  • Om Herrens Mark
    • Produksjon
    • Livet på Herrens Mark
    • Visjon
    • Samarbeidspartnere
  • Forhandlere

Produksjon

av urteekstrakter

Den årlige syklusen på Herrens Mark begynner på våren. På denne tiden både høster og sår vi løvetannen vår.

I begynnelsen av mai står løvetannplantene våre lysende gule, og de grønne bladene er sprøe og fylt av saft og kraft. Vi høster både blomster og blader om våren, og om høsten står røttene for tur. I likhet med gulerøtter og pastinakk er høsten høysesong for løvetannrøtter, og de er fullspekket av vitalitet på denne tiden av året.

Rødkløveren høstes mellom de to løvetannsesongene. Rødkløveren når sitt maksimale innhold av nærende stoffer midt på sommeren, når den er på nippen til å blomstre. Rødkløverekstraktet blir deretter brukt i produktene REGOMEO og REGOROS.

Sist, men ikke minst dyrker vi mindre mengder av salvie, mynte og sitronmelisse som høstes når de er i sesong, og tilsettes REGOMEO.

PRESSING

Rett etter innhøstingen fylles blomster og røtter i produksjonshallens 6 x 1½ meter store tank. Den store, sylinderformede tanken i rustfritt stål ble i sin tid laget til energiselskapet Dong i forbindelse med klimatoppmøtet COP15 i København. Formålet den gangen var fremstilling av bioetanol. Nå lager den liter på liter med ekstrakt.

Massen varmes opp under kontrollerte forhold, slik at væsken trekkes ut. Deretter blir innholdet i tanken sendt videre til pressen. Pressesaften fylles i en av de 15 store 20 000 liters tankene i kjølerommet, mens den overflødige massen blir kjørt tilbake på jordene og pløyd ned, full av næring til neste runde med avlinger.

FERMENTERING

Én av de viktigste prosessene i produksjonssyklusen finner sted i de store tankene. Det er nemlig her vi fermenterer – eller gjærer – ekstrakten ved hjelp av melkesyrebakterier. Ekstrakten podes med en podekultur melkesyrebakterier, og fermenteringen settes sakte i gang. Fermenteringen produserer også kullsyre, og det krever erfaring og kunnskaper å styre prosessen og sørge for at kullsyren dampes av før ekstrakten tappes.

Under fermenteringen faller pH-verdien på ekstrakten til ca. 4. Under disse forholdene er det ingen bakterier bortsett fra melkesyrebakteriene som overlever.
På denne måten virker fermenteringen med melkesyrebakterier konserverende, og gjør det unødvendig å tilsette alkohol eller andre konserveringsmidler.

PAKKING

Når ekstrakten er fermentert og tilstrekkelig lagret, føres den gjennom en slange tilbake til de gamle fløyene i gårdsbygningen, hvor pakkingen foregår.

Her fyller en spesialbygget maskin ekstrakten i lufttette poser som sørger for at ekstrakten ikke blir utsatt for oksygen.

Bag-in-box-løsningen, som det heter, hindrer at ekstrakten kommer i kontakt med luft, og sørger derfor for at ekstrakten har lang holdbarhet.

NY PRODUKSJONSHALL

Til tross for at to av de fire fløyene som omgir gårdsplassen på Broendegården, er viet til produksjonen, ble det nødvendig å utvide med en ekstra produksjonshall i 2017. Den nye hallen har et grunnplan på 750 kvadratmeter, og med kledning av varmebehandlet furu glir den vakkert inn i det omkringliggende landskapet.

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

FØDEVARESTYRELSENS KONTROLLRAPPORTER

PRESSE

KONTAKT

Herrens Mark ApS – Assensvej 17 – DK-5580 Nr. Aaby
+45 64 78 10 52 – info@herrens-mark.com – CVR: 35 03 23 98

  • Om overgangsalderen
  • Om fordøyelsen
  • Produkter
    • REGOMEO – rødkløverekstrakt
    • REGOPUR – løvetannekstrakt
    • Om fermentering
  • Hva sier kundene våre
  • Om Herrens Mark
    • Produksjon
    • Livet på Herrens Mark
    • Visjon
    • Samarbeidspartnere
  • Forhandlere
  • Vanlige spørsmål
  • Kontakt
This website uses cookies
Herrens Mark Aps bruker egne informasjonskapsler og informasjonskapsler fra tredjeparter på www.herrens-mark.no. Informasjonskapslene brukes til innholdsoptimalisering og innsamling av statistikk og brukerpreferanser. Ved å klikke OK samtykker du i at vi bruker informasjonskapsler som beskrevet i denne erklæringen. Samtykket kan til enhver tid trekkes tilbake. OK Les mer
Update consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT

Innlogging

Mistet passordet ditt?